gabriellasofies

Sova lite?

Kategori: Allmänt

Som så många andra gånger när jag befinner mig i en krävande period och egentligen är helt slut om kvällarna så kan jag inte sova. Fantastiskt fenomen som leder till att jag är snudd på medvetslös när klockan ringer på morgonen.

Började kvällen med att se på Top Model, då var jag ganska trött och hade förmodligen somnat enkelt, men då började jag istället att prata med en av mina bästa vänner i telefonen. Jag är i en sjukt emotionell fas just nu (mer om det i ett tidigare blogginlägg) och känner massor av känslor åt båda hållen varje dag. Så efter att vi lagt på efter en timme kom jag att tänka på hur mycket jag älskar den här människan och hur glad jag är att sedan nästan tio år tillbaka ha honom som en av mina närmsta vänner. Efter det var jag ju pigg igen.

Hamnade på en gammal blogg jag skrev mer eller mindre aktivt förut, men som jag bara avslöjade för en enda person att den fanns, för jag vågade inte låta någon annan läsa det jag skrev (otroligt roligt att gå tillbaka och se vad jag funderade på för fem år sedan). Hittade en text som jag glömt att skrivit och faktiskt förvånades över eftersom att jag sällan vill prata om det alls. Den handlade om en olycka jag var med om när jag var tolv år och som hade en tråkig utgång för mina händer (mina händer var en misär av brutna fingar som slagits ur led åt olika håll redan innan det här).

"Sedan följde många månader med sjukhusbesök för att lägga om fingret tills det läkte ihop. Allt jag minns av det är ett suddigt sjukhusrumstak, det var suddigt av tårarna för jag grät varje gång."

Gesällhets deluxe.

Kategori: Gesäll

Om en vecka så så går jag och lägger mig och kliver upp och gör gesällen dagen därpå. En vecka, det är sinnesjukt kort tid. Jag tror inte att jag insåg föränn idag att det var om en veckan överhuvudtaget. Gesällen har alltid varit ett mål, något som legat långt fram i tiden, under flera år. Nu är det sju dagar. Say what?
Jag känner mig ändå hyfsat med, jag tror att jag ligger i fas, denna vecka är det bara att nöta momenten over and over. Det jag ska göra om en vecka är alltså:

- Fri damklippning, inför det momentet är allt klart och det är inget direkt man kan öva på.

- Färg: gråhårsutjämning. Där gjorde jag ju en fail när jag övade och lade en för varm, ljus färg i botten vilket kommer att försvåra det lite för mig på provet, måste hitta en ny nyans samt skriva redovisningen för vilken färg jag ska använda på provet.

- Kort festfrisyr. Det här är mitt svåraste moment för tillfället, jag har inte hittat en "läggning" (man rullar upp allt hår på rullar) som känns bra. Började ömson gråta, ömson skratta hysteriskt när jag misslyckades kapitalt med ett träningsförsök i skolan idag. Det här är veckans stora utmaning.

- Helformsklippning med formfön. Här gäller det bara att träna föning, men det känns okej. Dock är det här ett av de vanligaste momenten man kuggar sig på på gesällen.

-Långhårsuppsättning. Det har jag tränat lite för lite på, men å andra sidan är det ett moment jag från början kände mig ganska stark i, jag ska träna under veckan.

- Brud, fäste av krona och slöja. Ett lite knepigt moment som jag tränat mycket på, ska göra det några gånger på min modell under veckan.

- Fri herrklippning. Till detta moment måste jag göra klart klippbeskrivningen, annars finns det inte mycket man kan träna på.

- Klassisk herrklippning med fönvågor. jag tränade på fönvågor idag på min modell. Gick till en början brutaldåligt men efter lite coaching av grymma lärare så gick det galant, hoppas att känslan sitter kvar en vecka!

- Permanent. Min modell behöver klippas innan nästa vecka, samt att jag behöver träna på rullning saamt skriva en deklaration över permanentvätskor.

-Skägg. Här känner jag att "går det så går det", skägg är ett valbart moment vilket innebär att jag kan kugga det momentet och ändå klara gesällen, så jag har ingenting att förlora på att göra det. Klippte skägg för första gången förra veckan, det här gör jag som en kul grej även om jag självklart har ambitionen att klara det.

Jag har med andra ord lite att stå i denna vecka, ska fokusera på att träna, sova och överleva.

Don't hate, congratulate.

Kategori: Allmänt




Jag har hört att när man hatar så är det som att dricka gift och hoppas på att den man hatar ska dö.
Jag tror att det ligger någonting i det.

Det eviga återfuktandet...

Kategori: Allmänt

Nu börjar vi ju tack och lov märkbart gå emot både ljusare och varmare tider. Förutom när jag är i Falun, där det alltid tycks vara lite kallare och lite blåsigare än i Avesta jämt. Det kom nästan tårar när jag gick ifrån tåget till skolan imorse innan kl 8 och det blåste sinnesjukt mycket, var svinkallt och snöade. Mycket gnäll från min sida.

Iallafall, jag har hy som lätt blir torr när det är kallt och självlockigt hår som också blir torrt för minsta lilla. Så på senare tid har jag fått spendera sanslöst mycket tid med att återfukta mig själv för att jag inte ska torka ut. Det är body lotion, hårolja, inpackningar, idominsalva, hempasalva, aloe vera och gud vet allt. Jag och min hy hoppas som sagt verkligen på vår snart.

Inledde dagen idag med att åka till Falun och träna på bruduppsättningen och fönvågor. Kändes för första gången riktigt, riktigt bra med brudmomentet, skönt! Det börjar att närma sig datumen med stort D snart...
Efter lunch åkte jag mot Avesta, var in på salongen en vända och var på ansiktsbehandling hos min fina vän Jenny, hur skönt som helst verkligen! Hoppas på att det ska bli uppstyrning på min hy nu som fick för sig att totalstrejka i höstas.

Appropå body lotion så har jag helt förälskat mig i en vaniljdoftande ifrån Lush, är ganska lätt i konsistensen men återfuktar ordentligt och luktar helt underbart. Köpte även en body scrub med "vanilla and ice-cream" doft idag, får se om den håller måttet, luktar gott gör det iallafall. Jag är mycket för vaniljdoft just nu, ibland är det de små sakerna i vardagen som gör det.

Jag gillar kontraster, att jag ena dagen känner för att skriva ett seriöst inlägg om människor som ligger mig närma hjärtat och andra dagen skriver om body lotions, haha. Det går upp och ner så att säga. 



                                               



Happy Valentine

Kategori: Kärlek

Haft en fantastiskt dag. Solsken och plusgrader (bara en sådan sak), lunch med min min älskade mamma, roligt jobb, fika med en fin vän. Skrivit nya mål för 2012 och druckit mitt favoritvin.


Tack livet. Tack alla människor som får mig att le, ända in i själen. Tack för att ni finns i mitt liv. Jag älskar er.


















Några av dem som har VIP platsen i hjärtat!

Petra Tungården pepping

Kategori: Allmänt

Citerat Sveriges, i min mening snyggaste kvinna:

"Det är många som tror att jag fått dåndippen och försöker banta ner mig till en pinne och bli av med mina kurvor. Är ni från vettet? Mitt levebröd, haha. Nej, nej och återigen NEJ! Jag älskar mina kurvor och nu menar jag älskar. Och jag är otroligt glad för att jag föddes med dem. Däremot kan man säga att jag renoverar kroppen och möblerar om lite, spikar upp saker som förfallit och stärker vissa väggar."

Citerat någon jag inte minns:

Kategori: Allmänt

"De flesta människor förstår inte hur de ska leva förrän det är dags att dö - och det är så synd. De flesta människor ägnar de bästa åren av sitt liv åt att sitta hemma och se på tv. De flesta människor dör när de är tjugo och begravs när de är åttio. Snälla, låt det inte bli så för er. "

Det är därför jag inte äger någon TV.

Personlighetstest

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag sett klart på mitt favortidsfördriv Gossip Girl och att den senaste säsongen inte är släppt så fick jag hitta något annat att roa mig med innan jag ska somna. Jag hittade på ett personlighetstest där man genom att skriva några rader om sin dag skulle få ett svar på hur man var som person. Man skulle skriva vad man gjort, hur man känt, vad man ska göra osv. Jag blev fatiskt förvånad över hur bra det stämde när svaret kom. Hur kan det synas i en relativt ytlig beskrivning om min dag?

Du verkar vara en glad person som ofta ser ganska ljust på tillvaron! Du är också ambitiös och målinriktad och vet ofta vad du vill även om du också kan börja tveka vid svåra val.
Du har en del svagare sidor men dessa kan du oftast kompensera med sånt du är bra på.
Du blir ofta besviken när du hindras av problem och svårigheter.
Du ser dig själv som en person som en oberoende tänkare och godtar inte andras åsikter utan bevis. Ibland kan dock dina förväntningar vara lite orealistiska.
Du är också en person som tycker om när det händer saker och gillar en viss omväxling i livet. Du är ofta ganska disciplinerad och självkontrollerad men kan ofta känna dig lite orolig inombords.
Du ser dig själv som huvudpersonen i ditt eget liv och vet hur viktigt det är att ta hand om dig själv! Du kan vara utåtriktad och social men ibland också vara blyg och återrhållsam och vill gärna vara omtyckt av andra. Ibland kan du känna att du inte räcker till för alla och funderar på de val du gjort i livet.

Delvis sant som sagt. Ikväll har jag varit på en intressant lektion om stresshantering, jag skulle kunna skriva en hel kväll om hur jag upplever stress och framförallt press, det kanske jag gör en annan gång.

Inser även att min blogg börjat handla om allt annat än min gesäll, vilket från början var huvudämnet. Tror att det kanske är en form av stresshantering det med, att undvika att tänka på det, haha. Jag är på banan gällande den iallafall!

                            

Tisdag.

Kategori: Allmänt

Idag ska jag jobba på hemmaplan, det blir roligt! Och framförallt är det otroligt skönt att slippa gå upp 05.30 som jag gör när jag åker till Falun. Har ju blivit lite bortskämd med att alltid börja kl 9 och därmed kunna sova längre på morgonen, att jag dessutom är sinnesjukt morgontrött hjälper ju inte direkt till.

Förra veckan gick i ett som vanligt, hade tänkt att uppdatera lite här men jag orkade verkligen inte, var på salongen till åtta varje kväll och sedan åt jag mat och deckade i min säng, typ. Jag avslutade veckan med att åka och hälsa på min fina vän Pauline, om jag är ledig så tycker jag att det är skönt att åka bort ifrån Avesta, kände att kvalitetstid med Pauline och en obokad kalender var precis vad jag behövde i helgen.

Igår var jag i Falun igen, ska även dit imorgon och på Torsdag. Nu börjar det att dra ihop sig på allvar, tre veckor kvar till gesällen, ofattbart! Det känns som att jag ligger i fas iallafall. Det enda som jag inte tagit tag i är långhårsuppsättningen, och det är nog av den anledningen att det finns så många möjligheter vad man kan göra så jag har inte bestämt mig. Jag vill göra det enkelt för mig men samtidigt "känna för" mitt arbete, och jag har inte riktigt gjort det till hundra med något av de alternativen jag provat än. Imorgon ska jag klippa skägg för första gången också, kan bli intressant!

Kvällen igår avslutades med ett telefonsamtal med en saknad vän, jag är så otroligt glad att jag har så bra människor omkring mig som kan peppa mig när jag blir lite trött, puss på dem!